Refhan Video Productions

Gemeente Amsterdam

BiodiverCITY, a matter of vital soil

Klantvraag – Maak voor andere gemeenten, overheden  stakeholders de noodzaak van biodiversiteit in de stadse bodem duidelijk. Verpak dit in een overzichtelijke informatieve film. Laat de kijker zich bewust worden van de wondere wereld onder onze voeten. 

Concept

A matter of vital soil

De film wordt ingezet bij nationale en internationale presentaties over de publicatie bodembiodiversiteit. Niet alleen door de Gemeente  Amsterdam, maar ook door de partners zoals Naturalis en NIOO-KNAW. De film laat zien waarin de publicatie zich onderscheidt van andere studies en rapportages over bodembiodiversiteit. Namelijk de integratie in het ontwerp en de engineering van de openbare ruimte enerzijds en de ondergrond in de stad anderzijds. Als een onmisbaar ondrdeel van de Integrale Ontwerpmethode Openbare Ruimte. De focus lag altijd op het bodemleven buiten de stad, maar niet of nauwelijks in de stad. Daar komt nu verandering in.

Challenge

Creëer een symbiose tussen refhan en externe beelden  
We mochten tappen uit een geweldig arsenaal aan extern filmmateriaal. Het tot 1 geheel samen laten vloeien van onze eigen shots met BBC Planet Earth achtige shots was een waar genoegen. Mede door transparante communicatie en overleg met alle betrokken partijen werd deze film mogelijk gemaakt.


refhan aanpak

Expertise

– Video strategie & concept

– Storytelling & voice-over (NL/ENG)

– Video production
– Editing & Post production

– Colour grading

– Music & sound design

– Marketing & Communication input

 

Opdrachtgever:

Joyce van der Berg en Hans van der Made, Gemeente Amsterdam