Refhan Video Productions

Nationale Politie

Terugblik politie-inzet Nuclear Security Summit (NSS)

Klantvraag – produceer een compilatiefilm in documentaire vorm voor intern en extern gebruik. Een film die de omvangrijke voorbereidingen en ingewikkelde uitvoering laat zien van de Nuclear Security Summit. Een internationale topconferentie met als onderwerp het voorkomen van nucleair terrorisme.

Concept

Nederlands grootste veiligheidsactie ooit
Drie dagen lang 58 wereldleiders in 1 stad. Waaronder Barack Obama die arriveerde in de Airforce One en zich verplaatste in The Beast. 13.000 politieagenten, 4.000 gendarmes, 4.000 militairen. Twee F-16’s die het luchtruim permanent bewaakten. En verschillende schepen met hetzelfde doel voor de kust. De grootsheid en impact van dit alles. Alles komt terug in deze film.

Challenge

Filmen tijdens een van de best beveiligde evenementen van Nederland
Niet alleen tijdens de Summit zelf, maar ook tijdens de maandenlange voorbereiding werden opnames gemaakt. Zoals grootschalige ME-oefeningen, acties van arrestatieteams in leegstaande gebouwen waar allerlei tactieken werden doorgenomen. En in de Rotterdamse Haven waar de Politie te water de kust in de gaten hield. Het hele refhan team moest logischerwijs een specifieke veiligheid-clearance krijgen om deze productie te mogen maken.

refhan aanpak

Expertise

– Video strategie & concept

– Storytelling & voice-over (NL/ENG)

– Video production

– Drone videography

– Editing & Post production

– Colour grading

– Music & sound design

– Marketing & Communication input

Opdrachtgever:

Sandra de Snoo, Communicatie Nationale Politie